Ommel 2018, Espoo 8.-10-6-2018
Events,  Suomeksi

Ompelijoiden oma festivaali Ommel 2018.

Oletko jo kuullut, mitä Espoon Opinmäessä tapahtuu 8.-10.6.2018? Ommel 2018 yhdistää kangas- tarvikemarkkinat, ompeluaiheisen ohjelman ja ompeluharrastajat saman katon alle. Ja mikä parasta: tapahtumaan on vapaa pääsy!

For my English readers: There is going to be a big sewing festival called Ommel 2018 in Helsinki region from 8th to 10th of June. If you are interested in Finnish fabric design or sewing patterns and/or want to meet Finnish sewers, join the gang at Opinmäki, Espoo. The admission is free!

Ommel 2018 festivaalin kangastarjontaa ja muuta.

Näytteilleasettajien lista on pitkä ja sisältää tunnetuimmat suomalaiset kangasvalmistajat ja lisäksi muutamia pienempiä. Tapahtumassa pääset hypistelemään ja ostamaan netistä tuttuja kankaita. Tavallisista käsityömessuista poiketen tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu ompelijoille, ei valmiiden käsityötuotteiden ostajille.

Kankaiden ja ompelutarvikkeiden lisäksi messuilla pääsee tutustumaan suomalaisiin kaavasuunnittelijoihin, joista mukana on ainakin Named, Ehta Paapii ja Kangaskapina. Muusta ohjelmasta lisää alla!

Kiva olisi, mutten osaa ommella!

Ommel 2018 kurssitarjontaa.

Ei hätää! Tarjolla on 23 ompeluaiheista kurssia, joissa on vielä paikkoja jäljellä. Aloittelijalle sopii vaikkapa Nuppu-mekon ompelukurssi. Kokeneemmille ompelijoille suunnatusta tarjonnasta mainittakoon Peruskaava sopivaksi -kurssi ja Luutettu vaate -kurssi.

Jos budjetti tai aika ei riitä kurssiin, niin tarjolla on myös lukuisia ilmaisia työpajoja, joihin voi pistäytyä. Itse haluan ainakin kokeilla teollisuuskoneella ompelua ja kirjontakoneen käyttöä. Lapsiakaan ei ole unohdettu, sillä tarjolla on lapsille sopiva Pehmolelutyöpaja ja Footbag- ja heittopussityöpaja. Meidän S on varmasti näistä innoissaan! Kotikoneidensa kanssa tappeleville apua taas on saatavilla Neula- ja saumuriklinikalta.

Tietoa ja sosiaalista kanssakäymistä

Kurssien lisäksi uutta voi oppia lukuisilla luennoilla, joiden aikataulu julkaistaan piakkoin. Itse olen ainakin kiinnostunut kuulemaan käsityöyrittäjyydestä sekä muodin ja tekstiiliteollisuuden historiasta.

Ompelutarvikkeita.

Samanhenkisiin ihmisiin voi tutustua liittymällä Laneihin, eli ompelukerhoon, jossa ommellaan omilla koneilla ja omista materiaaleista porukalla yömyöhään. Tämä on varmasti houkutteleva vaihtoehto erityisesti pikkulasten vanhemmille, joiden on vaikea löytää tilaa tai rauhaa ompeluprojektien toteuttamiseen. Lisäksi kanssaompelijoista löytyy apua varmasti sovittamiseen ja makutuomarointiin.

Muuta hyödyllistä

Kauempaa paikalle tulleille on tarjolla edullista koulumajoitusta, joka sisältää myös kevyen ilta- ja aamupalan.

Missä ja milloin?

AUKIOLOAJAT

  • pe 8.6. klo 12-19
  • la 9.6. klo 10-18
  • su 10.6. klo 10-16

TAPAHTUMAPAIKKA

  • Opinmäki, Lillhemtintie 1, Suurpelto, Espoo

Muuta

Jos näet minut tapahtumassa, niin tule vapaasti kiskaisemaan hihasta!

P. S. Tämä ei ole maksettu mainos. Olen aivan pienimuotoisesti mukana tapahtuman järjestämisessä ja innoissani siitä, että tällainen festivaali on tulossa lähikulmille. Tapahtuma kaipaa myös lisää vapaaehtoisia, joten jos ajatus tuntuu kivalta, niin tänne voi ilmoittautua.

 

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: