Embroidery,  My projects,  Sewing,  Suomeksi

Beaded Tilly and the Buttons Coco sweater

I already made a Tilly and the Buttons Coco dress in the summer. However, I had never tried the top version. When I found this interesting knit sweater fabric I immediately wanted to make a top out of it and I thought that the bateau neckline would look good with this fabric.

Beaded Tilly and the Buttons Coco from the back.

I didn’t have enough fabric for the long sleeves, so I made 3/4 sleeves. Instead of using my coverstitch machine or a double needle for the hems, I decided to serge them and hand stitch the folded hems to make the hems invisible. When the top was ready I felt that it was lacking a bit of something. At first I considered some yarn embroidery but then I found these beads in my jewelry making kit. With some experimentation, I saw how the beading emphasizes the geometric shapes of the fabric and I knew that the beading was the way to go.

Beads

I used normal polyester sewing thread and a needle and started sewing the beads in. It was surprisingly fast. I made small dots with a magic marker to position the beads. The small golden seed beads went around the diamond shapes and the pearly rice beads in the middle of each diamond. Here you can see a close-up on the beading at the front of the sweater.

I beaded the middle of the front bodice and then added a column of beaded diamonds on each sleeve.

Beaded Tilly and the Buttons Coco Sweater

The beading really made this sweater something special that I could wear even to a party. I also learned that it was surprisingly fast to do and I think I will definitely use this method in my future projects, too.

Beaded Tilly and the Buttons Coco Sweater, front view.

I think this became my favourite top!

Share my sewing tips with your sewing friends and subscribe for my blog updates by typing in your email address on the field at the sidebar. I will never ever send you any spam! Thank you for visiting and have a nice day!

 

Katja

 

Helmikirjailtu Coco

Kesällä ompelin Tilly and the Buttonsin Coco-kaavalla raitamekon. En tullut kuitenkaan missään vaiheessa testanneeksi pusero-versiota. Kun sitten eteeni tuli tämä mielenkiintoinen neulekangas, tiesin haluavani tehdä siitä mukavan puseron. Silloin mieleeni muistui Cocon kaava, jonka venepääntien ajattelin sopivan tälle kankaalle.

Kangasta oli juuri ja juuri tarpeeksi, kun leikkasin hihat päällekäin ja lyhensin ne 3/4 mittaan. Sen sijaan, että olisin huolitellut reunat peitetikillä tai ompelukoneen kaksoisneulalla, päädyin huolittelemaan ne saumurilla ja ompelemaan käänteet käsin huomaamattomasti nurjalle.

Kun toppi oli viimein valmis, minusta tuntui, että se tarvitsi vielä jotain piristystä. Ajattelin ensin kirjoa siihen jotakin villalangalla, mutta sitten muistin koruaskartelua varten keräämäni helmivaraston. Pieni kokeilu näytti, kuinka helmet korostivat kauniisti kankaan salmiakki-kuviota ja päädyin siten kokeilemaan helmikirjailua ensimmäistä kertaa elämässä.

Beaded Tilly and the Buttons Coco sweater

Käytin tavallista polyester ompelulankaa ja neulaa ja aloin ommella helmiä paikalleen. Kirjailu oli yllättävän nopeaa, kun helmet olivat näin harvassa. Tein taikatussilla ensin pieniä merkkejä helmien sijoittelua helpottamaan ja ompelin sitten kultaiset lasihelmet salmiakkikuvion reunoille ja helmiäisen väriset riisihelmet kuvioiden keskelle. Puseron etuosan lisäksi lisäsin helmikirjailua myös hieman hihoihin.

Helmikirjailu todella teki tästä puserosta paljon mielenkiintoisemman. Nyt se kelpaa vaikka juhlavaatteeksi. Nyt kun tekniikka tuli tutuksi, uskallan varmasti kokeilla tekniikkaa muihinkin ompeluksiini.

Hauskoja ompeluhetkiä toivottelee,

Katja

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

3 Comments

  • Marja Vallinheimo

    Helmikirjaillusta Cocosta: kaunis pusero ja mielenkiintoinen koristelu, mutta eikö sinua yhtään häiritse nuo huonosti istuvat hihat (kainaloryppyjä ja vinoon vetävät hihat). Minulla on ihan kompleksi tuontyyppisistä hihoista, kun en millään pysty niitä hyväksymään omissa vaatteissani. Lähes kaikki tällä hetkellä suositut trioovaatekaavat tuottavat tuollaisen istuvuuden. Omissa vaatteissani parannan hihan ja ylämiehustan istuvuutta lisäämällä kaavaan rintamuotolaskokset ja kaventamalla hihan kaavan etureunaa. Nyt kun olet tehnyt erittäin taitavan ja ansiokkaan ohjeen housujen istuvuuden parantamisesta, ehdotankin, että voisit tehdä saman jutun trikoovaatteille eli ohjeen kainaloryppyjen ja hihan vinoon vetämisen poistamisesta ko. vaatteissa, siis niissä missä on normaali istutettu hiha.
    Ystävällisin terveisin Marja V.

    • kk

      Eipä oikeastaan. Näissä trikoovaatteissa ei mulle ole aina niin väliä. Mulla on kahdenlaisia projekteja, sellaisia joihin paneudun oikein kunnolla ja yritän tehdä priimaa ja sitten nopeasti aikaansaatavaa käyttövaatetta. Minusta rintamuotolaskokset eivät oikein trikoovaatteeseen kuulu. Jos hihan istuvuutta haluaisi parantaa, niin katsoisin enemmän hihan kiertämistä paikallaan. Onko sulle tuttu englanninkielinen termi “sleeve pitch”? Eli nuo rypyt johtuvat siitä, että olkapää on hihan suhteen väärässä asennossa (tai siis oikeastaan toisinpäin). Jos siis hihaa kääntäisi paikallaan, niin asia saattaisi korjaantua. Toisaalta ryppyjä tulee muutenkin siitä, että hihan kulma suhteessa paitaan on aika loiva. Jos hiha asetellaan menemään jyrkemmin alaspäin, rypyt kainalon alla vähenevät, mutta käden liikerata pienenee. Tämä ainakin tiukempien hihojen tapauksessa mulla johtaa siihen, että hihat tuppaavat hilaamaan ylöspäin, kun nostelen käsiäni. Kudottujen kankaiden tapauksessa näin ei käy, kun hiha laskeutuu käden nostamisen jälkeen alas. Mutta kiitos kuitenkin vinkistä! Laitan hautumaan ja jos sopiva projekti tulee vastaan, jossa noita asioita joudun miettimään, niin väsään sitten samalla jonkinlaista tutoriaalia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: