Ottobre 1/2013 36. Pitcher ja Fabriking bambujoustocollege.
Affiliates,  Fabric review,  My projects,  Reviews,  Sewing,  Suomeksi

Fabriking bambujoustocollege testissä – Testing bamboo french terry fabric by Fabriking

Mun Taipale blogin Seija Taipale on avannut toukokuussa uuden kankaita myyvän verkkokaupan nimeltä Fabriking ja tapasin hänet Ommel-festareilla. Seija antoi minulle ystävällisesti testiin palan hänen omaa Mandala grey bambujoustogollege-kangastaan. Lapseni ihastuivat sekä kuosiin, mutta erityisesti bambujoustocollegen pehmeyteen. Lapset käyttivät viikon ajan kangasta peittona sohvalla, koska siihen oli niin mukava kääriytyä.

I met Seija Taipale, the blogger behind the blog Mun Taipale and the owner of the new online shop Fabriking at Ommel. She gave me a piece of her bamboo French terry to test. My children immediately fell in love not only with the print but also with the softness of the bamboo knit. I fact, they spent the next week cuddling the fabric on the couch.

Bambujoustocollege – About the fabric

Kuva kankaasta ennen pesua.

Bambukuitu muistuttaa paljon viskoosia, mutta se saadaan nimensä mukaisesti bambukasvin selluloosasta. Bambu on kuituna hyvin sileää ja pyöreää, mikä tekee bambukankaista hieman kiiltävää ja pehmeää. Bambukuitu on vahvaa, mutta sen huonona puolena voi olla pieni nukka tai kankaan pinnan “karvaisuus”. Bambujoustocollege on oikealta puolelta trikoomaista ja nurjalla on collegekankaan lenkkipinta. Jousto tulee kankaan 3 % elastaanipitoisuudesta.

Seija on tehnyt paljon pesutestejä kankailleen nähdäkseen, miten värit pysyvät toistuvissa pesuissa. Itsekin kiinnostuin asiasta sen verran, että otin kankaasta ennen ja jälkeen pesun kuvat. Yllä olevassa kuvassa on kangas ennen pesua ja alla 40 asteen pesun jälkeen.

Bamboo fibre is very much like viscose but it comes from the cellulose extracted from the bamboo plant. The bamboo fibre is very round and smooth which gives bamboo fabrics a slight shine and soft feel. The fibre is strong but the con is that it may show some fluff or “hairiness”. The bamboo french terry is sweatshirting fabric with smooth jersey-like right side and “loopy” wrong side. It is very stretchy due to the 3 % elastane content.

Seija has done a lot of wash tests with her fabrics to see how they colours behaved in multiple washes. I was also interested in how the soft bamboo would behave and decided to take both before and after wash pictures. The above picture is the fabric before the wash and below is the same fabric after a wash at 40 degrees Celsius:

Kangas pesun jälkeen.

Kuten kuvasta näkee, kankaassa ei tapahtunut juuri muutosta ensimmäisessä pesussa. Pinnassa on aivan minimaallisessti pientä vaaleaa nukkaa, mutta ei mitään, mikä näkyisi pidemmälle tai joka minua häiritsisi.

Ottobre 1/2013 36. Pitcher takki/jacket

Koska pojalleni on yleensä vaikeampaa löytää mieluisia kankaita, päätin, että K saisi tästä kankaasta collegetakin. Ottobre design lehden numerossa 1/2013 olikin juuri sopiva kaava 36. Pitcher. Pitcher on malliltaan perinteinen baseball-takki ja sen koot ovat 134 cm – 170 cm. Valitsin pojan pituuden mukaan koon 146 cm. Ottobren malleissa on yleensä mukana hieman kasvunvaraa eikä tämäkään malli tehnyt asiassa poikkeusta. Näin on kuitenkin minusta hyvä, sillä nyt K voi käyttää takkiaan pari vuotta.

As you can see, there wasn’t any significant change. There might be just a little bit white fluff but nothing that would bother me or be really visible.

As my son, K, is generally harder to find fabrics for, I decided to make a jacket for him. Ottobre design 1/2013 36. Pitcher was a perfect pattern. It is shaped like a traditional American baseball jacket and it comes in sizes 134 cm to 170 cm. I chose the size 146 cm which matched my son’s height. I know that the Ottobre patterns tend to have some room for growth added into them and this pattern wasn’t an exception. However, I like it this way because now K can wear this jacket for at least two years.

Fabriking Grey Mandala bambujoustocollege.

Kankaan kuosi ei ole symmetrinen (vaikkakin se sisältää symmetrisiä osasia), joten kaavakappaleiden sijoitteluun täytyi käyttää hieman pohdintaa. Jotta kuviot asettuisivat kauniisti, päätin leikata kaikki kaavankappaleet yksinkertaiselta kankaalta. Lopultakaan kohdistus ei ole aivan täydellinen, mutta en usko, että pienet kohdistusvirheet näkyvät pahasti kenenkään silmään.

The pattern in the fabric is not symmetric at all (even though it has some symmetric parts) so I had to use some thought to place the pattern pieces onto the fabric. To be sure that I knew what I was doing, I cut the pieces out separately so that I could see where each pattern went. The pattern matching is not perfect but I think it works alright.

Ottobre 1/2013 36. Pitcher ja Fabriking Grey Mandala bambujoustocollege. Kuva edestä.

Harmaakuvioisen bambujoustocollege-kankaan pariksi valitsin mustan resorin. Kaavaan kuuluvat kyynärpääpaikat tein applikoimalla mustasta trikoosta. Tätä varten ensin silitin trikooseen tukikankaan ja sitten kiinnitin paikat joustocollegeen liimaharson avulla. En ole aiemmin käyttänyt peitetikkikonetta applikoimiseen, mutta kokeilin sitä ja se toimi ihan mukavasti.

I decided to use black ribbing for the collar, cuffs and the hem. There were also the elbow appliqué patches that I made out of black jersey. I first interfaced the jersey and then used fusible web to fasten the elbow patches to the sleeves. I used my cover stitch machine to sew a double row of stitches to secure the patches.

Ottobre 1/2013 36. Pitcher ja Fabriking Grey Mandala bambujoustocollege. Kuva takaa.

Neppareiksi valitsin Prymin Anorak -nepparit. Niiden metallinharmaa väri sopi kankaaseen täydellisesti. Pelkäsin etukäteen, että pehmeä bambujoustocollege ei olisi tarpeeksi tukevaa neppareille, mutta tukikangas riitti varsin hyvin tukemaan nepparilistan.

I used dark grey Prym Anorak press fasteners as closure. Those matched the colour of the fabric perfectly. I was initially a bit worried whether the soft fabric would be strong enough for these snaps but a strip of interfacing gave enough support for them.

Napplista, yksityiskohta.

K tykkää uudesta collegetakistaan kovasti. “Päälle puettavaa pehmeyttä”, olivat hänen sanansa kirjaimellisesti. Tänään oli ehkä hieman liian lämmin päivä tälle takille, mutta sille tulee varmasti käyttöä, jos ei nyt kylminä kesäpäivinä, niin viimeistään syksyllä.

K:n puolesta olen iloinen myös, että tällaisia myös vanhemmille pojille sopivia kankaita on saatavissa Fabrikingilta. Sinänsä tämä ja muutkin Fabrikinging kuosit sopivat niin tytöille, pojille kuin aikuisillekin.

K likes his new jacket a lot. Immediately, when putting the jacket on, he pointed out how exceptionally soft the fabric feels. Today, it was a bit too warm for it but I think that it will be a good thing to wear on cooler summer days and during the colder months.

I am also happy for K, since it has been pretty difficult to find fabrics that suit older boys taste. Although this print and the other Fabricking prints suit also for girls and adults as well.

K ja uusi collegetakki.

Kiitos kovasti Seija kankaasta ja K:lle kiitokset kuvissa poseeraamisesta! Jos ihastuit Fabrikingin kuosiin, niin kannattaa huomata, että Fabrikingillä on 30% ale vielä tänään ja huomenna!

Kiitos, kun kävit blogisani ja toivottavasti pidit postauksesta! Hauskoja ompeluhetkiä!

Thank you so much Seija for the fabric and K for posing for the pictures! If you fell in love with the Fabricking prints, I point out that Fabriking has still two days of sale left with 30% off of all the fabrics!

Thank you for reading and I hope you liked this post. Happy sewing!

Katja

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

8 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: