Kässäkalenteri 2020
Affiliates,  My projects,  Shop products,  Suomeksi

Kässäkalenteri / Sewist’s planner 2020

Viime vuoden Ompelijan muistikirjani on ollut nyt vuoden ajan kovassa käytössä. Moni onkin kysellyt, että saisinko tehtyä ensi vuodeksi samanlaisen ja tässä se nyt on! Uusi versio sai nimen Kässäkalenteri 2020. Uusi kalenteri sisältää muutamia uusia sivuja ja vanhat tutut sivut viime vuodelta päivitetyin tiedoin. Kässäkalenterin voit hankkia itsellesi pdf-muodossa blogikaupasta!

My Sewist’s planner has been in use for about a year now. Many readers of this blog have been asking if I’d make a new planner for the year 2020 and here it is! The Sewist’s planner 2020 has some brand new pages and the old pages with updated information.

Kässäkalenteri/Sewist's planner - divider example.

Kässäkalenteri on pdf-muodossa ja suunniteltu printattavaksi kotiprintterillä A5-kokoiselle paperille (Printtaaminen onnistuu myös A4-paperille, jolloin arkit voi leikata lopuksi keskeltä kahtia. Tulostusohje on postauksen lopussa!). Sivuja Kässäkalenterissa on 93, mutta useat sivuista on tarkoitettu printattavaksi useamman kerran. Tämän jälkeen voit rei’ittää sivut ja laittaa ne haluamaasi järjestykseen kansioon. Voit myös printata joitakin sivuja useampia kertoja. Asioiden yksinkertaistamiseksi esim. Päiväsuunnitelma-sivu on pdf-tiedostoissa vain kerran. Hauskan nahkapaperisen kirjanmerkin voit tulostaa täältä.

The planner comes in pdf format and it has been designed to be printed on A5 sized paper. However, it can be printed also on A4 paper, two pages on one and then you can cut the pages in half. I have included the printing instructions at the end of this post. The planner has 93 pages, but some of the pages have been designed to be printed several times (such as daily and weekly plans). After printing, you’ll need to hole-punch the pages and put them into a binder. I used Simple Stories Carpe diem planner binder. You can download the fun little faux leather paper bookmark for free here.

Filled pages. Täytettyjä sivuja.

Kalenteri – The calendar

Kuukausiruudukko - Monthly grid.

Joka kuukausi alkaa kuvitetulla kuukausiruudukolla. Tämän jälkeen seuraa aukeama kuukausisuunnitelman tekemistä varten (Alla oleva kuva on viime vuoden englanninkielisestä versiosta.). Vasen puoli on yleisille tehtäville ja oikea ompeluprojekteille, jotka on jaettu kolmeen osaan: Ufoihin (UnFinished Object eli keskeneräiset työt), yhteistyöprojekteihin ja uusiin projekteihin. Tämän jälkeen seuraa pari pisteruudukolla varustettua sivua vapaisiin muistiinpanoihin.

Every month begins with a monthly grid. After that follows a spread, similar to the last year’s spread below. The left page is meant for general tasks and the right page for your sewing plans. Then you have some dotted pages to doodle or to write down whatever you want.

Kuukausisuunnitelmat - Monthly planning.

Lisäsin Kässäkalenteriin 5 uutta aukeaman kokoista viikkosuunnitelmaa. Päiväruudukkoa voi käyttää monella tavalla. Voit esimerkiksi lajitella aamun, keskipäivän, iltapäivän ja illan menot. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi lajitella perheen jäsenien menot eri ruutuihin. Nämä aukeamat on tarkoitettu tulostettavaksi useita kertoja. Jos tykkäsit enemmän viime vuoden yksisivuisesta viikkosuunnitelmasta, niin ei huolta, sekin tulee mukana.

I added a 5 new Weekly 2-page spreads (The English version is similar to the Finnish version below.). The day grid can be used in several different ways. For instance, you can separate morning, day, afternoon and evening tasks. Or you can use the grid to log down tasks of different family members. I have meant these spreads to be printed out several times to be used for each month. The last year’s 1-page weekly is also included.

Viikkosuunnitelma. Weekly.

Kiireisiä päiviä varten mukana on päiväsuunnitelma:

For those busy days, a detailed day-plan is included:

Sewist's planner 2019 - Daily and Weekly pages.

Välilehdet – Dividers

Viime vuoden tapaan mukana on 8 välilehteä, 4 niistä vuodenaikateemalla.

The planner comes with several pretty divider pages, one for each season and 4 general ones.

Autumn-themed divider.

Ompelujen suunnitteluun – Planning your sewing

Mukana on entisenlaiset projektisivut ompeluprojektien suunnitteluun.

Just like before, there are project-pages to plan your sewing.

Projekti-sivu, Project-page.

Mallitilkkusivuista on hyötyä, kun lähdet shoppailemaan kankaaseen sopivaa vuorikangasta tai vetoketjua.

The swatch pages are helpful when you are going out to shop for matching lining or a zipper.

Mallitilkut. Swatches.

Mukana on myös sivuja vartalonmittojen merkintään, vartalohahmotelmia vaatesuunnitelmien luonnosteluun ja kaavaunelmia-muistio ja paljon muuta!

There are also pages to log down body measurements, body sketch templates and a sewing pattern wishlist and much more!

Vartalon mitat. Body measurements.

Tulostus ja rei’itys – Printing and punching

Printterini ei tulosta A5-koossa kaksipuoleisena, mutta tulostin ensin parittomat ja sitten niiden toiselle puolelle parilliset sivut. Kannattaa ensin testata parilla sivulla, että homma toimii, ennen kuin ajaa koko pakan printteristä läpi ja huomaa, että puolet sivuista on ylösalaisin!

Hankin päivyriäni varten viime vuonna tyhjän Simple Stories Carpe Diem päivyrikansion. Minulla sattui olemaan valmiiksi kuuden reiän rei’itin, jolla sain rei’itettyä sivut tällaiseenkin kansioon. Myös tavallinen yleisesti myytävä A5-kokoinen kansio toimii ja sen etuna on helpompi rei’itettävyys tavalliselle suomalaisella rei’ittimellä.

Välilehdet laminoin käyttämällä valmiita laminointitaskuja, jotka eivät tarvitse laminointilaitetta. Yhteen A4-kokoiseen laminointitaskuun mahtui kätevästi kaksi välilehteä.

My home printer doesn’t print in A5 size double-sided, so I printed first the odd and then even pages to the reverse side. I recommend testing first with a few pages so that you don’t end up printing a hundred pages, half of them upside down!

Last year, I bought this Simple Stories Carpe Diem planner binder for my planner. Carpe diem binder has six binder rings. I had an adjustable six ring hole punch, so I was able to punch holes to a binder like this even though a two-ring system is standard in Finland. However, you can use whatever A5-sized binder you like.

I used A4-sized self-laminating pockets to laminate the dividers. One pocket was good for two divider pages.

Printterini tulostaa vain A4-koossa!

Tulostus.

Ei hätää! A5 on tismalleen puolet A4-koosta. Voit siis tulostaa Kässäkalenterin, kun tulostat kaksi sivua yhdelle sivulle ja leikkaat sivut kahtia. Jos haluat prikulleen samanlaisen lopputuloksen kuin minulla, tee seuraavasti:

 1. Avaa faili Acrobatilla.
 2. Klikkaa Tulosta ja sitten Tiedoston koko ja -käsittely osiosta “Useita”.
 3. Valitse 2 sivua arkille.
 4. Valitse sivujärjestykseksi “Vaaka” (tai “Pysty”, niillä ei taida olla eroa tässä tapauksessa).
 5. Tulostettavat sivut-osiosta valitse “Lisäasetukset” siitä “Parittomat sivut”.
 6. Tulosta kaikki haluamasi parittomat sivut.
 7. Laita sitten sivut takaisin printteriin. Minun printterissäni riittää, kun ne vain nostaa takaisin paperilokeroon samassa asennossa, kuin ne tulevat ulos.
 8. Nyt valitse sivujärjestykseksi “Käänteinen vaaka” tai “Käänteinen pysty” ja “Parilliset sivut”.
 9. Tulosta.
 10. Leikkaa sivut puoliksi. Valmista!

How to print the Sewist’s planner on A4 sheets?

Do not worry if you don’t have A5-sized paper. A5 is exactly half of A4, so you can print two pages on one A4 page and cut the pages in half. If you want exactly the same end result to follow these instructions. (Basically this is only for the Calendar pages since the extras are generally printed one-sided. Unless you wish otherwise)

Printing it out.
 1. Open the file with Adobe Acrobat.
 2. Click “Print” and choose “Multiple” from the “Page Sizing & Handling”.
 3. Choose 2 pages per sheet.
 4. Choose “Horizontal” (I think “Vertical” works here as well…) page order.
 5. Choose “More Options” below “Pages to Print”.  Choose “Odd pages only”. (Here I must admit that I only tested with one sheet. But if you are printing on several sheets, you will have to print either the even or the odd pages in reverse order. This means that you can print the other side in the opposite order… Test!)
 6. Print all the odd pages.
Printing it out.
 1. Put the printed pages back to the printer. In my printer, I can just lift the pile back to the paper tray.
 2. Now choose the “Even pages” and “Horizontal Reversed” options (And if I’m correct here, you must reverse the printing order with multiple sheets of paper.)
 3. Print.
 4. Cut the pages in half. Finished!

Neulojan ja virkkaajan lisäsivut – in Finnish only…

Viime vuoden Neulojan ja virkkaajan lisäsivut ovat edelleen saatavilla blogikaupasta. Sivut ovat vuodesta riippumattomia, joten voit edelleen käyttää niitä Kässäkalenteri 2020:n kanssa.

Voit hankkia Kässäkalenterin suomen tai englannin kielisenä Blogikaupasta!

You can buy your own Planner either in English or in Finnish from the Blog Shop! Help me to support this blog!

Hauskoja ompelu- ja kalenterihetkiä!

Happy Sewing and Planning!

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: