Hey June Aurora tee.
Affiliates,  My projects,  Sewing,  Suomeksi

A quick and easy t-shirt with a Hey June Aurora pattern

This cotton jersey fabric was left over from the dress I made for my daughter. I decided that I wanted a t-shirt with this unusual print and I had the Hey June Aurora pattern that I had already used a while ago. I like this pattern because it has kimono sleeves that are so easy to make. In fact the whole top can be made in an hour or two.

Tämä puuvillatrikookangas jäi yli tyttäreni mekkoprojektista. Päätin, että halusin tästä jännästä printistä itselleni t-paidan ja Hey Junen Aurora kaava oli jo valmiiksi testattu. Pidän tästä kaavasta, sillä kimonohihat ovat niin helppotekoiset. Itse asiassa koko pusero syntyy parissa tunnissa.

My modified Hey June Aurora top.

I had to narrow the pattern 2 cm from each side since I did not have enough fabric. I also made the curves at the armpit deeper. Again I ditched the facings at the neckline and just turned and stitched the neckline using my coverstitch machine.

Minun täytyi kaventaa kaavaa molemmista sivuista pari senttiä, sillä kangasta ei ollut aivan tarpeeksi. Syvensin myös kainalon kaarretta jyrkemmäksi. Jätin tälläkin kertaa alavarat pois pääntieltä ja tyydyin huolittelemaan käännetyn reunan peitetikkikoneellani.

Modified Hey June Aurora from the back.

I like the subtly curved hem of the Hey June Aurora top. An I must admit that I have worn the top constantly ever since I finished it.

Pidän kevyesti kaartuvasta helmasta Hey June Aurora -puserossa. Täytyy tunnustaa, että olen pitänyt tätä paitaa joka päivä sen jälkeen, kun se valmistui. 

Thank you for reading and please subscribe to get the notified by new posts! Happy sewing!

Kiitos lukemisesta ja muistathan, että halutessasi voit liittyä blogini tilaajiin, jolloin saat muistutuksen uusista postauksista sähköpostiisi. Hauskoja ompeluhetkiä!

 

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d