My projects,  Sewing,  Suomeksi

Winter pajamas – talvipyjama

My previous pajamas aren’t warm enough for the winter. Our bedroom gets a bit drafty in the midwinter and I needed a warmer set. I had plenty of dotted blue flannel left over from my vintage dressing gown project, so I decided to make a set using that fabric. I was planning to make a whole set of Carolyn pajamas but I quickly noticed that I did not have enough fabric. So, I made a more modern set with a t-shirt top and flannel bottoms.

Edellinen pyjamani ei ole tarpeeksi lämmin talvella. Makuuhuoneemme käy talvella vetoiseksi ja tarvitsin lämpimämmän pyjamasetin. Minulla on jäljellä runsaasti täplikästä vaaleansinistä flanellia vintage aamutakkiprojektistani, joten päätin käyttää sen tähän. Ajattelin ensin tehdä kokonaisen Carolyn-pyjamasetin, mutta huomasin nopeasti, ettei kangas aivan riittänytkään yläosaan. Päätin sitten tehdä modernimman pyjaman, jossa on trikoinen yläosa ja flanellihousut.

My pajama set, the front view.

I had noticed that the Carolyn pajamas could use some room for my bum so this time I used my pants sloper to modify the pattern. I also added a bit height to make them even more comfy. I did forget to shorten the trousers before adding the cuffs so the result is extra slouchy but that makes them just warmer.

Kaipasin hieman lisää tilaa takapuolelle edellisessä Carolyn pyjamassani, joten tällä kertaa käytin omaa housujen muokattua peruskaavaa säätääkseni haarasaumaa hieman syvemmäksi takaa. Lisäsin myös hieman korkeutta mukavuudeksi. Unohdin lyhentää housuja ennen käänteiden laittamista, joten housut ovat extra-pitkät, mutta sehän vain tekee niistä lämpimämmät!

My winter pajamas, back view.

For the top I used McCall’s M6886 jersey dress pattern that I shortened to a t-shirt length. I have made this t-shirt before out of thin viscose jersey and the pattern felt quite roomy. With this thicker cotton-elastane jersey the t-shirt is much more fitted and I think that it also looks better. Instead of turning the neckline down and stitching it I made a band out of the same fabric. The length of the band was 85 % of the length of the neckline. It still pulled a bit since the fabric didn’t have enough stretch. Luckily top-stitching the neckline seam fixed the most of the pulling. To make a matching set I added a little breast pocket to decorate the otherwise plain t-shirt.

Yläosaan käytin McCall’s M6886 trikoomekkokaavaa, jonka lyhensin teepaitamittaan. Olen tehnyt tämän paidan aiemmin hyvin joustavasta viskoositrikoosta ja silloin malli tuntui aika reilulta. Nyt tukevammasta puuvillaelastaanitrikoosta ommeltuna teepaita on paljon istuvampi ja näyttää paremmalta. Sen sijaan, että olisin ohjeen mukaisesti kääntänyt ja tikannut pääntien reunan, päätin ommella siihen ohuen resorin samasta kankaasta. Leikkasin nauhan, jonka pituus oli 85 % pääntien pituudesta ja saumuroin sen pääntielle. Resori veti hieman pääntietä kasaan, sillä kangas ei ole superjoustavaa, mutta päällitikkaus peitetikkikoneella sauman päälle korjasi suurimman osan rypyistä. Jotta t-paita yhdistyisi mukavasti alaosaan, ompelin flanellista vielä pienen rintataskun yläosan koristeeksi.

Now I shouldn’t feel so cold, especially after pulling on the wool socks my mom made me for Christmas:

Nyt minun pitäisi pysyä lämpimänä, varsinkin kun jalassa ovat äitini neulomat villasukat, jotka sain joululahjaksi.

Me in my cozy new pyjamas.

What do you like my pictures? I got two new camera objectives as a present from my husband. I feel than now my pictures are more clear and sharper even without using a flash.

Mitä pidätte valokuvista? Sain kaksi uutta kameran objektiivia mieheltäni lahjaksi. Nyt minusta ainakin tuntuu siltä, että kuvat ovat terävämpiä ja valoisampia, vaikken edes käyttänyt salamavaloa.

I hope you liked this post and do share it with your friends. Happy Sewing!

Toivottavasti tykkäsit tästä postauksesta ja jos pidit, niin jaa se vapaasti ystävillesi. Hauskoja ompeluhetkiä!

 

Katja

 

 

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d