Lightbulb vase
My projects,  Other crafts,  Suomeksi,  Tutorials

DIY flower vase from an upcycled light bulb – Kukkamaljakko hehkulampusta

Today, I was about to do some hand sewing when I realised that it was too dark to see properly. The light bulb over our dining table had burned out. Actually, I was a bit amazed that we still had had any old-fashioned light bulbs in use. I changed the light bulb and then started twirling the old one in my hand. I have seen some really cool projects made out of upcycled light bulbs and suddenly I had the material to make something.

So, I forgot my sewing and dug out my new Dremel tool that I had bought myself a few weeks ago. I put on some thick old leather gloves to protect my hands and wrapped my bulb into some scrap cotton to protect me from shards. I already wear quite large glasses so my eyes were safe enough. Just to be sure to catch all the possible shards I placed the bulb into our kitchen sink.

I used a fibreglass reinforced cut-off wheel attachment to cut away the top knob of the light bulb:

Olin tänään ryhtymässä ompelemaan käsin pientä saumanpätkää, kun tajusin huonon valaistuksen häiritsevän työtä. Pöydän yläpuolella roikkuvan valaisimen hehkulamppu oli palanut aamulla. Olin itse asiassa yllättynyt siitä, että meillä oli ylipäätään vanhanaikaisia hehkulamppuja vielä käytössä. Vaihdoin lampun ja jäin pyörittelemään rikkinäistä hehkulamppua kädessäni. Olen nimittäin nähnyt muutamia hienoja vanhoista hehkulampuista tehtyjä askarteluideoita netissä ja nyt minulla viimein oli käsillä tarvittava materiaali.

Siispä unohdin ompeluprojektini ja kaivoin esiin uuden Dremelini, jonka ostin muutama viikko sitten. Käsien suojaksi vedin vanhat nahkahansikkaat ja varmuuden vuoksi vielä käärin hehkulampun kankaaseen, jotta mahdolliset sirpaleet eivät aiheuttaisi vahinkoja. Silmälasini ovat jo melkoisen suuret, joten arvelin niiden riittävän tällä kertaa suojalaseiksi. Varmuuden vuoksi sijoitin vielä lampun työstön ajaksi keittiön tiskialtaaseen.

Hehkulampun pään leikkaamiseen sopi lasikuidulla vahvistettu katkaisulaikka:

Cutting the top off the light bulb.

I then used nose pliers and a screwdriver to break the inner glass tubes and removed the filament. Now I had an empty light bulb with very sharp aluminium edges. I used the aluminium oxide grinding stone and a sanding band attachment to smooth out the jagged edges of the aluminium and the inner glass:

Käytin sitten kärkipihtejä ja ruuvimeisseliä poistaakseni sisällä olevat lasiosat ja ravistelin filamentin ja muut roskat pois lampusta. Nyt minulla oli tyhjä hehkulamppu, jonka yläreunan alumiinissa oli hyvin rosoiset reunat. Vaihdoin Dremeliin alumiinioksidisen hiontakärjen ja hioin sillä sekä alumiinin, että sisällä olevan lasin reunat. Tämän jälkeen vaihdoin vielä käyttöön hiomanauhan ja tasoittelin sillä loput epätasaisuudet:

The tools for smoothing and grinding.

I washed the light bulb and got some glue and some string. I few minutes of fiddling gave me a nice little hanging light bulb vase. Here is it hanging from the (now fixed) dining room lamp:

Pesaisin hehkulampun ja otin esiin liimaa (EriKeeper) ja narua. Muutaman minuutin työskenneltyäni sain aikaiseksi tällaisen riippuvan maljakon. Tässä se roikkuu (nyt korjatusta) ruokapöydän valaisimesta:

The finished light bulb vase.

The whole project took perhaps an hour and I had never done anything like this before. Now after I know how to use my tools better, I could do this much faster.

The vase found it’s final place at the window:

Koko projektiin meni ehkä tunti, enkä ollut koskaan tehnyt mitään tallaista. Nyt kun työkalut ovat paremmin tulleet tutuksi, sama työ sujuisi jo nopeammin.

Maljakko löysi paikan ikkunalta:

The hanging light bulb vase at the window.

The next time I will go back to writing about my sewing. What do you think about this kind of posts? Would you like to see more non-sewing projects in here?

Thank you for reading and see you soon! Happy sewing (and crafting)!

 

Ensi kerralla taas ompelujuttuja. Mitä mieltä olet tällaisista ompeluun liittymättömistä postauksista? Kiinnostaisiko sinua lukea samanlaisia juttuja enemmänkin tämän blogin puitteissa?

Kiitos kun pistäydyit blogissani ja tervetuloa pian takaisin! Hauskoja ompelu- ja askarteluhetkiä!

 

Katja

 

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: