Poniletti-tunika (Pony-braid tunic)
My projects,  Sewing,  Suomeksi

Ponilettiä (Ponybraids)

Tämä tunika sai inspiraationsa Hellinin ihanasta Poniletti-joustocollegesta, jonka ostin Salapakasta Helsingistä. Halusin tehdä kankaasta tunikan, joka toisi printin esille mahdollisimman kivasti. Viimein löysin sopivan kaavan Suuren Käsityön numerosta 3/2018.

This tunic was inspired by the Hellin sweatshirting jersey fabric that I bought from Salapakka in Helsinki. I wanted to make a tunic or a dress that would show the print to its advantage. Finally, I found a pattern in Suuri Käsityö 3/2018 magazine.

 

Suuri Käsityö dress pattern.

 

Mekko on alunperin la Maison Victorin käsialaa. Siinä on raglanhihat ja etukappaleen puolelle sijoitetut sivusaumat, joissa on taskut. Alkuperäinen mekko on tehty villatrikoosta ja siinä on vuori. Oma kankaani ei tarvinnut vuoria, joten jätin sen pois. Tämä muutti myös ompelujärjestystä aika tavalla.

Kokoja kaavassa oli reilusti 34-54. Itse olin kokotaulukon perusteella kokojen 36 ja 38 välillä. Koskapa mekko oli alaosastaan melko väljä, valitsin koon 36, joka istuikin ilman muutoksia.

Kangasta minulla oli 1,5 m, mikä riitti juuri ja juuri. Taskupussit jouduin leikkaamaan varastojeni valkoisesta trikoosta. Samalla leikkasin taskuista sitten hieman suuremmat, jotta niihin mahtuisi puhelin mukavasti.

This dress is originally designed by la Maison Victor. It has raglan sleeves and side seams that have been pulled towards the front. The original dress has been made out of wool jersey and it has a lining. My sweatshirting fabric didn’t need the lining so I left it out. That also affected the sewing order.

There were plenty of available sizes 34 to 54. I was between sizes 36 and 38 but I went for the size 36, since the dress was pretty loose below the bust level.

I had 1,5 metres of fabric which was just enough for this dress. I had to make the pocket bags out of white jersey fabric that I had in storage. While doing that I also cut the pockets a little larger, so that I could fit my phone in nicely.

Poniletti dress from the front.

Jos vuorin jättää pois, kannattaa kauluksen palat ja alavarat ommella toisiinsa ennen kuin ne kiinnittää mekkoon. Tikkasin alavaran saumanvarat alavaran reunaan, jotta pääntien reuna kääntyisi kauniisti. Harsin sitten alavaran ja kauluksen alareunat yhteen ja saumuroin ne sitten yhdellä saumalla mekon pääntielle.

Without the lining, it makes more sense to sew the collar (and the facing) shoulder seams and then sew the collar and the facing together before attaching them onto the neckline of the dress. I understitched the seam allowances to the edge of the facing to make the collar turn nicely. I basted the collar and the facing together at the lower edge and then sewed the whole thing onto the neckline with one seam.

 

Hihan muunnos.

 

Mekko oli minusta hieman raskas alkuperäisessä pituudessaan, joten lyhensin helmaa 7 cm. Lisäksi päätin kaventaa hihoja alaosastaan. Laskostin hihakappaleiden reunoihin 4 vastalaskosta. Ompelin sitten mekkoon kapeamman (n. 19 cm ympärysmitaltaan) resorin.

The dress looked a bit heavy in its original length so I shortened it for 7 cm. I also made the sleeves narrower at the lower part. I made 4 inverted pleats to narrow the sleeve down and then I finished the sleeves by sewing on narrower bands that were about 19 cm in their circumference.

 

Poniletti dress from the side back view.

 

Tällainen mekosta sitten tuli:

This is the final result:

 

 

My Poniletti dress. Pattern from Suuri Käsityö 3/2018.

Pidän lopputuloksesta todella paljon. Kangas tuntuu todella pehmeältä, joten tähän tunikaan on mukava kääriytyä. Pituus on juuri sopiva legginsien kanssa käytettävälle kotimekolle. Olin hieman huolissani siitä, että mallin saumat veisivät huomiota kauniilta printtikankaalta, mutta kankaan kuviot piilottavat saumat hyvin. Yritin myös hieman kohdistaa kuviota, milloin vain voin.

I like the result a lot. The fabric feels super soft and cuddly. It is a perfect dress/tunic to wear with a pair of leggings when lounging at home. I was a bit worried of the multiple seams disturbing the print but the busy print hides them pretty well. I also tried my best to patternmatch where I could.

My Poniletti dress from the back.

Voin lämpimästi suositella sekä tätä kaavaa, että Hellinin joustocollegea. Kangas tuntuu laadukaalta, eikä ainakaan mennyt ensimmäisessä pesussa miksikään.

I can warmly recommend not on the pattern but also the Hellin sweatshirting fabric. The fabric feels very high-quality and at least the first wash didn’t affect it at all.

 

Kiitos käynnistä blogissani! Erityinen kiitos kaikille blogini tilaajille! Nähdään pian uudelleen! Hauskoja ompeluhetkiä!

Thank you for visiting my blog! The warmest thanks to all of you who have subscribed to my blog updates! See you soon and happy sewing!

 

Katja

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: