Image: Carolyn pajamas by Closet Case patterns.
My projects,  Patternreview,  Sewing,  Suomeksi

Carolyn pajamas (Nyt myös suomeksi!)

In English below…

Tällä kertaa kirjoitankin kahdella kielellä! Jos haluaisit jatkossa lukea ompeluseikkailuistani suomeksi, heitä minulle kommenttia tai sähköpostia, niin saan motivaatiota jatkaa!

Tämä ihana ohut puuvillabatisti on lojunut kangasvarastossani jo jonkin aikaa odottamassa täydellistä kaavaa. Alunperin ajattelin tehdä siitä mekon, mutta kangas olikin mekkoa varten liian pehmeää ja ohutta. Sitten näin monta upeaa versiota Closet Case patternsin Carolyn pyjama -kaavasta ja tajusin, että olin löytänyt kaavani.

Carolyn pyjama kaava on saatavana englanniksi ja ranskaksi sekä paperisena, että PDF-muodossa. Kaava tarjoaa kolme erilaista pyjamavaihtoehtoa. Itse päätin tehdä vaihtoehdon B, joka on perinteinen pitkälahkeinen ja -hihainen pyjama terenauhoilla ja kauniilla lahje ja hihakäänteillä. Vaihtoehto A on hyvin samantapainen, mutta ilman käänteitä ja tereitä ja viimeinen vaihtoehto C on kesäinen lyhythihainen shortsipyjama. Kaikissa housuissa on mukava kuminauhavyötärö.

Tarjotut kokovaihtoehdot 0 – 20 vastaavat rinnanympäryksiä 79 – 117 cm, joiden pitäisi suunnilleen vastata suomalaisia kokoja 34 – 48.

This lovely cotton lawn has been sitting in my stash for a while, waiting for the perfect pattern. I was originally planning to make a dress out of it but it turned out to be too soft and thin for a dress. Then I saw so many wonderful versions of Carolyn pajamas by the Closet Case patterns that I realised I had my pattern.

Carolyn pajamas pattern is available in English and French and both in printed and in pdf format. It includes three different views. I chose to make the view B with long pyjama trousers, long sleeves and the traditional pipings at the edges and the cuffs. The view A is basically the same but without the pipings and the cuffs and finally the view C has short sleeves and shorts to make a light summer pajamas set. All the trousers have a comfy elasticized waist.

The sizes range from 0 to 20 or corresponding to bust circumferences of 31 to 46″. This should be approximately European sizes 34 to 48.

Image: Carolyn pajamas from Closet Case patterns, front view.

The pattern was easy to understand and the numerous images helped to understand the construction. I liked how the back neckline was finished without using a facing and how the finishing of piped edges was explained. The project wasn’t the shortest possible. It took me about two days of sewing. My fabric was good for the pyjamas but it had a tendency of stretching slightly under the sewing machine foot which made it difficult to sew together interfaced or piped edges to the plain fabric. A thicker fabric would have made it much easier to sew the piping on.

Kaava oli helposti ymmärrettävä ja lukuisat kuvat havainnollistivat ompelun eri vaiheita. Erityisesti tykkäsin siitä kuinka pääntien takaosa viimeisteltiin ilman alavaraa ja kuinka terenauhojen alku- ja loppupäiden viimeistely selitettiin niin, että lopputuloksesta tuli siisti. Ihan lyhyt tämä projekti ei kuitenkaan ollut. Ompeluun meni noin kaksi päivää. Kangas sopi hyvin pyjamaan, mutta se tuppasi venymään paininjalan alla, mikä teki tuettujen tai tereellä jäykistettyjen reunojen ompelemisesta yhteen tukemattoman kankaan kanssa vaikeaa. Paksummalla kankaalla moista ongelmaa ei olisi.

Image: Carolyn pajamas from Closet Case patterns, back view.

Entä sitten istuvuus? Tein koon 8, joka vastasi jotakuinkin koko 36 ja valinta osui nappiin. Ihan pieniä muutoksia saatan kuitenkin tehdä seuraavalla kerralla tämän kaavan kanssa. Ensiksi housujen vyötärö on aika matala ja housut saattaisivat tuntua mukavammilta hieman korkeamman vyötärön kanssa. Lisäksi saatan ensi kerralla napsaista aivan vähän pois hihoista ja lahkeista, jotka ovat ehkä aavistuksen liian pitkät. Mitkään näistä mainitsemistani asioista eivät kuitenkaan vähennä tyytyväisyyttäni tähän projektiin. Tämä on söpöin pyjama, jonka olen koskaan omistanut ja en voi odottaa että voin kömpiä se päällä nukkumaan.

Voin lämpimästi suositella tätä kaava kenelle tahansa, joka haluaa ommella itselleen pyjaman. Vähemmän kokeneelle ompelijalle suosittelisin terenauhatonta versiota, mutta muuten Carolyn pyjama ei ole mitenkään superhaastava ommeltava väljyydestään johtuen.

What about the fit? I made the size 8 that roughly corresponded to the European size 36 and my choice turned out to be a correct one. I still might make slight changes in the next time using this pattern. Firstly the waist level of the trousers is pretty low and I might feel more comfortable with a higher waist. Furthermore I might shorten both the sleeves and the trouser legs a tiny bit. However, these things are not enough to make me any less happy with this make. This is the cutes set of pajamas that I have ever owned and I can’t wait to be able to wear it to bed.

I can warmly recommend this pattern for anyone interested in making their own pajamas. If you are more of a beginner I’d recommend making the first version without the piping but otherwise this is not a super challenging project since the fit is relaxed and trousers have elasticized waist.

Carolyn pajamas

Kiitos, kun tulit käymään ja tule ihmeessä uudestaan! Hauskoja ompeluhetkiä!

Thank you for visiting my blog and welcome again! Happy sewing!

 

Katja

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

6 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: