My projects,  Sewing,  Suomeksi

Made in Me Couture Sophie dress

This dress called Sophie and the pattern is from French company Made in Me Couture. It is an A-line dress with princess seams and 3/4 sleeves. The pattern and the whole online shop from which I bought the pattern is in French but somehow I was able to buy the pattern and make the dress without almost no French skills!

I bought this lovely broken houndstooth ponte knit from Eurokangas. It was slightly strenchy and very comfortable. I think, however, that the original pattern might be for woven fabrics and after some fitting on the dress form I took away quite a bit from the side and princess seams. I also left out the center front and center back seams and the back zipper since the seams would have broken the pattern.

It took a lot of effort to pattern match the princess seams but finally I was super happy with the outcome.

kukonaskelmekko-4

Thank you for visiting my blog and welcome back again! Happy sewing!

Katja

first-blossom_small

Tämä mekko on nimeltään Sophie ja kaava siihen on peräisin ranskalaiselta valmistajalta Made in Me Couture. Se on A-linjainen mekko, prinsessaleikkauksella ja 3/4-hihoilla. Sekä kaava, että firman nettisivut olivat valitettavasti pelkästään ranskaksi, mutta Googlen kääntäjän ja hyvän tuurin avulla sain jotenkin tilattua kaavan ja ommeltua mekon, vaikka ranskankielen taitoni lähentelevät nollaa.

Tämä hauska rikkonainen kukonaskel trikoo on Eurokankaalta parin vuoden takaa. Hieman joustavana se sopi mukavan rentoon tunikamekkoon hyvin. Näytti kuitenkin siltä että alkuperäinen kaava oli suunniteltu kudotuille kankaille, joten jouduin poistamaan leveyttä aika lailla, jotta mekosta ei olisi tullut säkkiä. Jätin samalla myös pois keskietu- ja keskitakasaumat, jotta kuvio ei turhaan menisi poikki.

Käytin aika lailla aikaa kuvioiden kohdistamiseen prinsessa-saumoissa ja lopulta olinkin aika tyytyväinen lopputulokseen. Mekkoa on tullut käytettyä aika paljon. Housut tai trikoot se vaatii parikseen, sillä helmassa ei ole turhan paljon pituutta.

Kiva kun pistäydyit blogissani ja tule takaisin pian! Hauskoja ompeluhetkiä!

Katja

I am a mother of two. I sew, knit and create and blog about it.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d